ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 23.04.2020

Küçük hanımlar, küçük beyler!

Sizler hepiniz geleceğin bir gülü,

Yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!

Memleketi asıl aydınlığa boğacak Sizsiniz.

Kendinizin ne kadar mühim,

Kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.

SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ...


Türk tarihinin müstesna olduğu kadar mühim, müessir olduğu kadar da mümtaz bir yıldönümünü müftehir bir vicdanla karşılasak da müteessir duygularla anıyor ve kutluyoruz.

Müteessiriz, çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam yüz yıl sonra insan ve toplum sağlığını vahim derecede tehdit eden bir virüs musibetine karşı topyekûn mücadele ve mukabele ediyoruz.

Bu şartlar muhtevasında, hem ülkemiz hem de bütün dünya yeni tip Koronavirüs'ün tesir ve tevzi alanını daraltmak, aynı şekilde salgının kesif saldırısını durdurmak için adeta teyakkuz halindedir.

İçinden geçtiğimiz hassas ve kırılgan dönem gereğince, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yüzüncü yaşını coşku seli, heyecan dalgası ve yoğun katılım eşliğinde ifa ve ifade edememenin burukluğu da herkesin malumu, hepimizin ana mevzusudur.

Yine de gururumuz tarifsizdir.

23 Nisan 1920'de Ankara'nın Ulus semtinin meskûn taş binasında, geçmiş geleceğe bağlanmış, milli kader milliyetçi kararla bütünleşmiş, egemenlik emin ve ebedi sahibiyle birleşmiştir.

İlk Meclis aziz Türk milletinin ruh kökünden doğmuş, daha da önceliklisi Milli Mücadele'nin sevk ve idare merkezi olmuş, kurtuluş ve kuruluş umutlarının meşruiyet ve mefkûre hüviyetiyle bayraklaşmıştır.

Mekteplerden getirilen sıraların üzerinde Türk istikbalinin rotası çizilmiştir.

İsli gaz lambalarının altında zaferle perçinlenmiş günlerin siyasi ve stratejik hazırlıkları milli haznede mahfuz duran imanla pekişmiştir.

Büyük Millet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesi ve mukaddemesidir.

Aynı zamanda milli beka haklarımızın, milli istiklal özlemlerimizin kararlılıkla ve kahramanca müdafaa edildiği tarih kürsüsü, millet eseri, demokrasi beşiğidir.

Bir Cuma günü, kurbanlar kesilerek, yüksek katılım eşliğinde ve büyük ümitler bağlanarak Türk milletinin zalimlere teslim olmayacağı, tarih sahnesinden çekilmeyeceği hem asrın idrakine söyletilmiş, hem de yedi düvele ilan edilmiştir.

İlk Meclis'in muhterem mebusları değişik fikir ve düşünce mecralarından, farklı farklı sosyal ve siyasi muhitlerden doğup gelseler de hepsi vatanseverlik ortak paydasında buluşmuş, düşman karşısında hepsinin seda ve sevdası bir ve aynı olmuştur.

Nitekim İlk Meclis tarihi özellikleri ihtiva eden vatan ve vicdan görevini layüsel şekilde değil layık-i veçhileyle yerine getirmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi;

Ordular kurup yöneten kudretli ve kumandan bir Meclis'tir.

Savaşlar kazanan muhkem ve muzaffer bir Meclis'tir.

Siyaset üreten, hedefler belirleyen, müzakere ve mutabakatla kanunlar yapan hür ve demokratik bir Meclis'tir.

Memleket ve millet davasını her şeyin önünde ve üstünde gören iradeli ve inançlı bir Meclis'tir.

Hiç kuşku yok ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi hem bir asır önce hem de 15 Temmuz'da işgalcilere direnen, istila emelleri karşısında devleşen Gazi bir Meclis'tir.

Elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye'dir, Türk milletinin ta kendisidir.

Kurucu kahramanlar, en çetin anların vaziyet ve vahametine takılmadan meşruluk ve hukukilik arayışından taviz vermemişlerdir.

Atılan her adım, alınan her karar, tayin ve tespit edilen her amaç aziz milletimizin irade keyfiyetine dayanmış, temsil kemiyetiyle taçlanmıştır.

Gazi Meclis Türk milletinin muazzam bir başarısı, şeameti her seferinde yerle bir eden şehadet bilincinin emanettir.

Şu ibret verici benzerliğe bakınız ki, yüz yıl önce vatanımız ve mücavir coğrafyalar dehşet ve kasvet örtüsüyle sarılmış, bu nedenle olağanüstü bir sürecin içine hapsolmuşken, bugün de aynı belirtiler görülmektedir.

Bu defa düşman görünmez niteliktedir. Ve hastalık yaymaktadır.

Alınmış etkili tedbirlere aynen dikkat ve riayet ederek, sosyal mesafeyi koruyarak, evlerimizde huzur içinde bekleyerek, dahası birlik ve beraberlik içinde bu ağır ve sancılı günleri Allah'ın izniyle bertaraf edeceğiz.

Türk milleti bir asır önce görünen düşmanlara karşı ayağa kalkmış, şimdi de görünmez bir düşmana karşı bilenmiş ve harekete çoktan geçmiştir.

Ayrıca TBMM'nin İlk Başkanı, İlk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Aziz Atatürk'e, Türk milletinin mukaddesat hazinesinde bulunan tüm kahramanlarımıza, İlk Meclis'in fazilet timsali saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün şehitlerimize şükran ve minnet hislerimle Cenab-ı Allah'tan rahmetler diliyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun diyorum.

08-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-202008-05-2020



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 27  kişi beğendi